ALAPLI'LI ÇEVRECİLER VALİ HACIBEKTAŞOĞLU'NA SESLENDİ…

18 Eylül 2024 - 18:55

Alaplı çevrecileri ilçede aranacak altın madeni rezervi konusunda, 'Herkes işine baksın' diyen Vali Osman Hacıbektaoğlu'na açık mektup yazdı.

Alaplı çevrecileri ilçede aranacak altın madeni rezervi konusunda, “Herkes işine baksın” diyen Vali Osman Hacıbektaoğlu’na açık mektup yazdı.
HALKIN İSTEMEDİĞİNİN HAYRI OLMAZ.
“Halkın istemediği hiç bir şeyin hayrı olmayacaktır”diyen Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Vali Hacıbektaşoğlu’na yazdığı açık mektupta şunları söyledi:
“Dediğiniz gibi biz çevrecilerde halkta işini yapacaktır. Şundan emin olun ki, halkın istemediği hiç bir şeyin hayrı olmayacaktır.
Sayın Valim;
‘Herkes işine baksın. Altına ararız, petrolde ararız, kimseden izin alacak değiliz’ demişsiniz. Doğrudur izin almanıza gerek yok. Ama o bölgelerde yaşayan insanların hassasiyetini sıkıntılarını dertlerini çözmekte sizlerin sorumluluğunda değil mi? Neden bu izinler alınmadan bölge halkı bilgilendirilmemiştir? Neden emir vaki yapılıyor? İnsanlarımıza gerekli aydınlatma,bilgilendirme neden yapılmıyor? Daha çok yakında altın arama sahasına insanlarımız toprak altında kalarak yaşamlarını yitirmişlerdir. Bu ölen vatandaşlarımızın acısı hissedilmişmidir. Bu alanda arama sırasında çıkacak, binlerce ton toprak ne olacak, nereye naklediilecektir? Su kaynaklarına zararı ne olacaktır? Denizin kirlenmesine neden olacak mıdır? Hangi altın arama madeni çevre kirliliğine doğa katliamına neden olmamıştır? Ayrıca bölge halkının sorunlarını, sıkıntılarını dinleyip çözmek sizin sorumluluğunuzda değil mi ? Herkes işini yapacaksa çevrecilerde halkta işini yapacaktır. Şundan emin olun ki halkın istemediği hiç bir şeyin hayrı olmayacaktır.“