BİLGİN OCAK, İL GENELE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

15 Aralık 2023 - 14:58

Alaplı'nın tanınan ve sevilen esnaflardan olan Aşağıdağ Köyü eski muhtarlarından Bilgin Ocak, Alaplı İyi Parti'den İl Genel Meclis Üyesi adaylığını açıkladı. 

Alaplı’nın tanınan ve sevilen esnaflardan olan Aşağıdağ Köyü eski muhtarlarından Bilgin Ocak, Alaplı İyi Parti’den İl Genel Meclis Üyesi adaylığını açıkladı. 

Zonguldak İl Teşkilatı’nın daveti üzerine yoğun bir katılım ile Alaplı Teşkilatıyla beraber Ocak’ın parti rozeti  il başkanı tarafından törenle takıldı. İl Genel meclis üyeliği yolunda kendisine başarılar dilendi, hayırlı olsun denildi. 

Kendisine gösterilen bu büyük ilgi ve alakadan çok memnun kaldığını ifade eden Ocak; “Alaplı merkezi ve köylerine inanarak ve güvenerek biz bu hayırlı yola çıkmaya karar verdik. Etraflıca yaptığımız istişareler ve görüşmeler sonucunda bu samimi görev bize layık görüldü.  Şahsıma gösterilen bu ilgi ve teveccühe sessiz kalamazdım. Çünkü bizler gücümüzü halkımızdan alıyoruz ve onlara güveniyorum. Bütün kalbimle inanıyorum ki inşallah bu işi hep beraber başaracağız. Hayırlısıyla her şey İYİ olacak.”dedi. 

BİLGİN OCAK KİMDİR? 
1966 yılında Alaplı Aşağıdağ Köyü’nde doğdu ve ilkokulu da burada tamamladı. Ardından 10 yıl Almanya da kalarak eğitim hayatına burada devam etti. Daha sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı ve askerlikten sonra iş hayatına atıldı. Türkiye’nin bir çok yerine ve özellikle yurt dışındaki Rusya, Sibirya ve Kazankistan’a Alaplı’nın bir çok köyünden yanına işçi götürerek iş, aş ve istihdama katkı sağlamış oldu. Bu saye de çok sayıda ailelerin gönlünü kazanmış oldu. 1999 yerel seçimlerinde köyü Aşağıdağ Köyü’nden halkın yoğun desteğini alarak muhtar seçildi. Daha sonra ticaret hayatına atıldı. Yaklaşık 20 yıldır Alaplı merkezde Bilgin Zahire ürünleriiş yeriyle Alaplı’nın bütün köylerine hizmet vermeye devam ediyor. Böylelikle Alaplı’nın en ücra köşelerine kadar tanıma ve görme şansını da yakalamış oldu ve büyük küçük herkesin gönlünde yer edindi.