"CUMHURİYET HALK EVLERİ, FABRİKA OLDU" (Video)
CUMHURİYET HALK EVLERİ'NDE 1 YIL ÜRETMENİN COŞKUSU VARDI... KURSİYERLERİN YIL SONU ŞENLİĞİ İLGİ GÖRDÜ BAŞKAN HALİL POSBIYIK: CUMHURİYET HALK EVİ, FABRİKA OLDU...
Karadeniz Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halk Evi kursiyerlerinin düzenlediği yıl sonu şenliği büyük ilgi gördü. Kursiyerler bir yıl boyunca ürettiklerini sergiledi, katılımcılar küçük atölye çalışmaları yaptı. Sergileri Kaymakam Mehmet Yapıcı ile birlikte gezen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Cumhuriyet Halk Evi bir fabrika oldu. Müthiş çalışmalar var. Ereğli’de yaşayıp da hala buradan haberi olmayanlara sesleniyorum. Gelip burayı bir gezin” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halk Evleri’nde kursiyerlerin ve kent halkının katılımıyla yıl sonu şenliği düzenlendi.
Kursiyerlerin yıl boyunca ürettiklerini sergiledikleri, katılımcıların da küçük atölye çalışmalarına katıldıkları şenliğe Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve belediye daire müdürleri, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canan Ayan, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Deniz Peker, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Abdullah Hasçelik ile diğer davetliler katıldı.
Şenlikte, kursiyerler yıl boyu ürettiklerinden örnekler sergiledi. Katılımcılar, kursiyerlerle birlikte cam boncuk yapmayı, sepet örmeyi, seramik, mozaik, elpek üretimlerini denediler. Resim, taş baskı, dikiş nakış uygulamalarının parçası oldular ve küçük atölye çalışmalarına katıldılar. Yemek kursunun katılımcılara sürpriz ikramları oldu. Piyano ve bağlama kursiyerleri küçük dinletiler sundu.
Şenlikte ayrıca özel bireylerin resim sergisi büyük beğeni aldı. Kaymakam Mehmet Yapıcı ve Başkan Halil Posbıyık, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
“CUMHURİYET HALK EVİ, FABRİKA OLDU”
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, düzenlenen şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Posbıyık, konuşmasında şunları söyledi:
“İlk göreve geldiğimizde Halk Evlerini yaptık. Burası pejmürde bir yerdi. İlk zamanlar çok fazla ilgi yoktu. Kursiyerleri buraya çekmeye çalışıyorduk. Yaptığımız çalışmalarla burası bir fabrika oldu. Müthiş bir ilerleme. Belediye ve Halk Eğitim Merkezi birlikteliğiyle bu işleri yürütüyoruz. Burada inanılmaz işler çıkıyor. Coronavirüs çıktığında Türkiye’deki ilk maskeleri burada 67 gönüllü kadınla birlikte yaptık. Dikiş-nakış makinalarımız vardı, hibeler geldi onlarla birlikte bir fabrikaya dönüştürdük. Bütün evlere maske, dezenfektan dağıttık. Köylere muhtarlar vasıtasıyla gönderdik. Burası bir eğitim yeri. Genç kızlarımız, kadınlarımız elbise yapıyorlar, kendilerine de elbise yapabilecek seviyeye geliyorlar. Seramikten, sepet örmeye varıncaya kadar var. İlk açtığımız yerlerden birisi yemekhane. İlla aşçı olmaya gerek yok, akşam eşine, dostuna güzel yemekler yapmak için çok değerli eğitmenler vasıtasıyla değişik lezzetleri orada öğretiyorlar...
"ÜZÜLDÜĞÜM ŞEY"
Benim tek üzüldüğüm şey, Ereğli’de yaşayıp da hala buranın farkında olmayan insanlar var. Halbuki buraya bir gelseler çok memnun kalacaklar., Buradaki eğitimler çok çeşitli. Saz, bilgisayar tarım ve pek kurs konuları var. Her çeşit imkan burada var. Emekliye ayrılmış ya da genç bir hanımefendi buraya gelip meraklı olduğu konuda eğitim alabilir. Ama maalesef bu kadar reklam yapmamıza rağmen, hala daha Ereğli’de buranın farkında olmayan insanlar var. Onlara çağrıda bulunuyorum. Burayı gezip, görmeleri lazım. Bugün sayın Kaymakamımızla sergileri gezdik. Müthiş çalışmalar var, çok güzel örnekler var. Bu çalışmada emeği geçen ekiplerimize, Halk Eğitim Merkezi’ne, eğitmenlerimize teşekkür ediyorum, bütün kursiyerlerin gözlerinden öpüyorum. Her zaman sizleri desteklemeye devam edeceğiz.”
Şenlik, Sazdan Adam kursiyerlerinin müzik dinletisiyle sona erdi.