FİNLANDİYA'DAN TÜRKİYE'YE VE KDZ. EREĞLİ'YE

14 Ekim 2024 - 19:14

Kdz. Ereğli'de bir ilk olarak gerçekleştirilen 'Sınıf Dışı Eğitim ve Orman Okullarına Giriş Eğitimi' 12-13 Ekim tarihlerinde Maçka Park'da gerçekleşti. 

Eğitim Çevre Eğitmeni-Yazar Gaye Amus ve Doğada Öğreniyorum Eğitmeni Okul Öncesi Öğretmeni Şeyda Bozkurt liderliğinde, Okul Öncesi Öğretmeni Berrin Demir’in tüm organizasyonu üstlenmesi ile gerçekleşti.  Eğitime farklı illerden 12 öğretmen katıldı. 

Gaye Amus ve Şeyda Bozkurt eğitimin amacının “Doğa Pedagojisine farkındalık kazandırmak, çocuklarla onların ilgi-merak-keşif duygularını göz önünde bulundurarak doğada oyun oynamak, çocukların doğanın sunduğu güzellikleri erken yaşta fark etmelerini sağlamak” olarak belirtti. 

“Kötü hava yoktur, doğru seçilen kıyafet vardır” 

Çocukların her mevsimde doğada olmalarının önemine değinen Amus ve Bozkurt, yurt dışında yapılan uygulamaların Türkiye’de yaygınlaşması için bu eğitimleri Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirdiklerini belirttiler. Bu eğitimlerde Türkiye'deki çocuklara her türlü hava koşulunda doğayı sevdirecek, öğrenmelerine alan açacak eğitmenlerle ormanı tanıştırdıklarını eklediler.

Eğitimin Ereğli’de gerçekleşmesini sağlayan ve tüm organizasyonu üstlenen Proje Koordinatörü Okul Öncesi Öğretmeni Berrin Demir doğayla bağ kurmanın çocukların gelişimleri için çok önemli olduğunu ve bu eğitimin Ereğli’de gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. 
Demir ayrıca eğitimin gerçekleşmesinde katkıları olan; "Başta eğitim için işbirliği halinde olduğum, Doğada Öğreniyorum Kurucusu ve Çevre Eğitmeni Gaye Amus ve ekibine, Doğada Öğreniyorum Eğitmeni ve Okul Öncesi Öğretmeni Şeyda Bozkurt’a,  Destekleri için Sayın Muhammet Mücahit Andiç ve çok kıymetli eşi Zeynep Andiç’e, Eğitimin gerçekleşmesinde pastanın büyük dilimini üstlenerek maddi ve manevi destek sunan Dermo Grup’a, Yine maddi ve manevi desteği ile Tüylüoğlu İnşaat’a, Eğitimde kullanılacak kitaplar ve bu kitapların Bülent Ecevit Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Topluluğuna bağışını sağlayan Ereğli Atak Silgi Fabrikasına, Eğitim için şehir dışından gelen eğitmenimizin konaklama desteğini karşılayan Kdz. Ereğli Öğretmenevi Müdürü Vedat Açıkalın’a , Şehir dışından gelen eğitmenlerimizin sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini karşılayan Marina Restaurant’a, Eğitim için öğrenci bursuna destek sağlayan, Çözüm Center, Keskin Endüstriyel, Yargı Akademiye,  Eğitim için şehir dışından gelen misafirlerimize ikram desteği sağlayan Alaplı Yavuz Kuyumculuk’a, Maddi ve manevi desteği ile Yaşar Çaygeç’e  Eğitim alanında kullanılacak malzeme desteği ile Gül Moda Evine, 
Katılımcıların güvenli bir şekilde taşınmasına destek sunan Çınar Taksi Erdoğan Bayram’a Eğitime video kamera desteği sunan Akçakoca Mert Oktay Photograghy’e,
Ve eğitimin gerçekleşmesi için kapılarını bizlere açan ve öğle yemeği desteği sunan Maçka Park Hüseyin Çırpan’a sonsuz teşekkür ederim."dedi.