Kaymakam Yapıcı: Şükranla anmaktayız...

09 Kasım 2022 - 22:27

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' mesajı yayınladı.

Kaymakam Yapıcı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yıl dönümünde bir kez daha şükranla anmaktayız.

Unutmayalım ki; 10 Kasım Milletimiz için sadece Büyük Atatürk'ü anma günü değil, aynı zamanda, Devletimize, Vatanımıza, Cumhuriyetimize, Demokrasimize, Bölünmez Bütünlüğümüze ve Milli İradeye sahip çıkma günüdür. Türk Milleti var oldukça Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaya ve yaşatmaya devam edecektir.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik etmiştir. 

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Atatürk'ü anlamak, onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer. Bu anlamlı gün, onun düşüncelerinin, ileri görüşlülüğünün daha iyi anlaşılması, aynı zamanda gelecek nesillere aktarılması bakımından önemlidir.

Atatürk’ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve “Benim en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyetinin, ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.      

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyor, saygılar sunuyorum.”