Projede sona doğru... "Lütfen sessiz olun, okuyoruz"

13 Haziran 2021 - 00:06

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 2 okulun temsil ettiği E-twinning projesinde sona yaklaşıldığı açıklandı.

Haber Merkezi - E-twinning projeleri farklı ülke ve okulların katıldığı, öğrencilerin etkileşimde bulunduğu, işbirliğine dayalı, kültürlerarası diyalogların geliştirildiği projelerdir.

Alaplı ilçesinde,  Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Cengiz Doğan ile Alaplı Fen Lisesi öğretmeni Çiğdem Yalınbaş’ın ortaklaşa yaptığı “Be SilentPlease, WeAre Reading!” (Lütfen sessiz olun, okuyoruz!) adlı e-twinning projesi 22 Mart 2021 tarihinde Ulusal Destek Servisi tarafından kabul edilmiş bir projedir.

Proje faaliyetlerine Türkiye’nin farklı illerinden ve farklı okullardan 9, Ürdün’den 1 ve Hırvatistan’dan 1 olmak üzere toplam 11 okul katılmaktadır. Toplamda, 46 öğrencinin aktif olarak katıldığı projede, Alaplı Fen Lisesinden 7, Alaplı İMKB Mesleki ve Anadolu Lisesinden 6 öğrenci projede Alaplı ilçesini temsil etmektedir.

1 Nisan itibariyle başlamış olan e-twinning projesi 15 Haziran 2021 tarihinde sona erecektir. Bu projeye katılan öğrencilerimizde farklı türden kitapların okunması, okuma ve anlama hızının artırılması ve proje ile ilgili web 2 araçlarının etkin kullanılması hedeflenmektedir.

Pandemi sürecinde yaşanan kısıtlama ve kapanmalara rağmen proje takviminde belirlenen uygulamaların uzaktan da olsa yapıldığı, proje yürütücüsü öğretmenler tarafından belirtildi. Bununla birlikte kademeli normalleşme ile birlikte okullarda bulunan Z kütüphanelerden ve ilçe halk kütüphanesinden yararlanıldığı kaydedildi.

Diğer yandan, projemizin yürütülmesinde katkı sunan Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe proje koordinatörlerine ve iki okulun idaresine teşekkür edildi.