Zonguldak'ın 'Kestane Balı' Londra'da dünya birincisi seçildi

30 Eylül 2024 - 22:46

​​​​​​​İngiltere'nin Londra kentinde Mayıs ayında düzenlenen Global Honey Stars Uluslararası Londra Dünya Bal yarışmasında 'Dünyanın En İyi Kestane Balı' dalında Zonguldaklı firmanın balı 1'inci oldu. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, makamında kabul ettiği Akosman Arıcılık Bal Dünyası firma sahipleri Muhammet ve Sami Akosman'ı tebrik etti.

İngiltere’nin Londra kentinde Mayıs ayında düzenlenen Global Honey Stars Uluslararası Londra Dünya Bal yarışmasında “Dünyanın En İyi Kestane Balı” dalında Zonguldaklı firmanın balı 1’inci oldu. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, makamında kabul ettiği Akosman Arıcılık Bal Dünyası firma sahipleri Muhammet ve Sami Akosman’ı tebrik etti.

Düzenlenen yarışmaya katılan  Zonguldaklı  baş firması Akosman Arıcılık Bal Dünyası, kendi ürettikleri bal ile yarışmada birinci oldu. Akosman Arıcılık Bal Dünyası Global Honey Stars Uluslararası Londra Dünya Bal yarışmasında “Dünyanın En İyi Kestane Balı” dalında 1. seçilip Altın Bal Ödülü alarak dünya listesinde yerlerini aldı. 

Altun paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Zonguldak’ımızın en büyük kestane balı üreticisi olarak Kilimlimizde faaliyet gösteren Akosman Arıcılık Bal Dünyası, kendi ürettikleri bal ile 2024 Mayıs ayında Londra’da düzenlenen Global Honey Stars Uluslararası Londra Dünya Bal yarışmasında “Dünyanın En İyi Kestane Balı” dalında 1. seçilip Altın Bal Ödülü alarak dünya listesinde yerlerini aldılar. Bu vesileyle bizleri ziyaret eden Muhammet ve Sevgi Akosman genç üreticilerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”