Üç yıllık plan onaylandı...

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin hazırladığı Atık Yönetim Planı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 3 yıl süre ile geçerli olmak üzere onaylandı.

Üç yıllık plan onaylandı...

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin hazırladığı Atık Yönetim Planı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 3 yıl süre ile geçerli olmak üzere onaylandı.

Üç yıllık plan onaylandı...
26 Ekim 2021 - 20:03

Haber Merkezi - 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Merkezi ile hizmet veren Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 3 yıl geçerli olacak Atık Yönetim Planı İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

“Belediyemizin çevre koruma ve kontrol çalışmaları kapsamında atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık piller, bitkisel atık yağlar, kullanılmış giysi ve ayakkabılar diğer atıklardan ayrı toplanmaktadır. Ayrıca 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Merkezimiz hizmet vermektedir. 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde yukarıda sayılan atıkların dışında ömrünü tamamlamış lastikler, hacimli atıklar, evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar da toplanmaktadır. Toplanan atıklar özelliğine göre çevre mevzuatı uyarınca geri dönüşüm ya da bertaraf tesislerine gönderilmektedir.

Bugüne kadar 32.000 kg elektronik atık, 9.277 kg atık pil, 96.000 kg kullanılmış giysi (2020 yılında 34.425 kg), işyerleri ve konutlardan toplam 100 ton bitkisel atık yağ, 186 kg kontamine atık gönderilmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 8/4 maddesine göre belediyeler Atık Yönetim Planlarını hazırlamak ve il müdürlüğüne sunmakla yükümlüdür.

Bu nedenle Atık Yönetim Planımız hazırlanarak 02.07.2021 tarihinde onaylanmak üzere il müdürlüğüne gönderilmiştir. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 19.10.2021 tarih ve 2013192 sayılı yazısı ile Atık Yönetim Planımızı üç yıl süre ile geçerli olmak üzere onaylanmıştır.

Atık Yönetim Planı, ilçemizde oluşan ve belediyelerin toplamakla yükümlü oldukları tüm atıkların biriktirme, toplama, taşıma, geri dönüşüm/bertaraf süreçlerini, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını içermektedir.

Bu kapsamda planımızda evsel nitelikli katı atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, kullanılmış giysiler, ambalaj atıkları ve ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanması için kullanılan araç ve ekipmanlar, toplama/taşıma sistemleri, atık gönderimi, geri dönüşüm/bertaraf işlemleri, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ve sıfır atık yönetim sistemi ile ilgili bilgiler yer almaktadır.”

Bu haber 804 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum